U trendu

Snežno belu boju čarapa možete uvek da povratite, isprobajte ovaj trik, besplatan je

Svi znamo koliko je teško da bele čarape zapravo ostanu bele i koliko brzo poprime ružan sivkast ton, a često ih je nemoguće uopšte oprati tako da ne ostaju fleke i mrlje na njima.

Pre nego što ih bacite i zapucate u kupovinu novih, možda je bolje da isprobate trik koji se munjevito širi Internetom.

Veoma je jednostavan, a gotovo sigurno sve što vam je potrebno već imate u kući!

Potopite bele čarape u slanu vodu

So nije korisna samo u kuhinji. Takođe se može koristiti u kupatilu. Na primer, da sivim čarapama vratite nekadašnju belinu. Dovoljno ih je potopiti oko sat vremena u toplu vodu sa solju, a zatim oprati kao i obično.

Soda bikarbona sa limunom će vratiti snežno belu boju vaših čarapa

Univerzalna soda bikarbona je takođe korisna za pranje belih čarapa. Potopite ih u toplu vodu, pa preko njih premažite pastu od sode bikarbone i limunov sok. Učinite to tako što ćete čarape temeljito trljati kao da perete ručno. Stavite ih u toplu vodu još 15 minuta, a zatim operite kao i obično.

Sirće je izbelilo čarape

Sirće je odličan način da osvežite bele čarape. Ne samo da će vratiti njihovu prethodnu boju, već će imati i baktericidno i fungicidno dejstvo. Ovo je odličan način za efikasnu dezinfekciju ako perete na niskim temperaturama. Osim toga, sirće omekšava tkanine, pa će čarape biti prijatne na dodir. Samo ih potopite u vodu sa sirćetom, a zatim operite kao i obično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar