U trendu

Sobne biljke pre cvetanja obavezno zalijte ovim rastvorom, cvetaće bolje nego ikad

Ukoliko vaše cveće sporo raste, ne cveta i žuti, probajte trik iskusnih baštovana koji savetuju da uz pomoć kvasca biljki podarite novi sjaj.

Ključ je u prihrani koja je jeftinija, prirodnija, a rezultati su odmah vidljivi.

Biljke tokom proleća i leta traže malo više pažnje. Ali, da li ste znali da skupa i veštačka đubriva iz apoteke može da zameni prihrana cveća kvascem.

Promene na biljkama
Nedostatak hranljivih materija u supstratu se ogleda u promenama na samim biljkama.Ako biljka sporo raste, neće da cveta, ima promene na listovima, koren se slabo razvija i slično, to su pokazatelji da joj nešto fali, te da je neophodna bolja njega.

Način da se stvari poprave je da se s vremena na vreme, daje prihrana. Kada je reč o cveću, obično se daje tečno đubrivo, prirodno ili veštačko. Isprobajte obavezno i đubrivo od kvasca, jer su iskustva veoma pozitivna.

Zašto prihranjivati biljke kvascem?
Dobićete brži rast, bolje cvetanje, lepše listove i jači korijen. Kvasac sadrži sastojke koji dobro utiču na rast i razvoj biljaka – vitamine B kompleksa, fitohormone i auksin. Zamislite kako raste testo kada zamesite hleb – slično tako rastu i biljke kad im se daje kvasac.

Kako se pravi rastvor od kvasca
Rastvor od kvasca za cveće i ostale biljke, pravi se tako što na 10 g kvasca, dodajemo 1 malu kašiku šećera i 1 l vode.

U zavisnosti koliko vam je rastvora potrebno za zalivanje biljaka, vi ćete proporcionalno napraviti dovoljnu količinu. Pomešajte sastojke i ostavite da odstoji nekoliko sati, pa ponovo promešajte i zalijte biljke. Savet je da se uvek rastvor pravi svež.

Prihrana cveća kvascem radi se na 10-15 dana. Tokom leta može da se zaliva ovim rastvorom jednom nedeljno. Sastojci iz kvasca popravljaju kvalitet zemljišta, što odgovara biljkama. Biljke postaju snažnije, a prihrana kvascem može se koristiti i za sobne i za baštenske biljke, prenosi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar