U trendu

Šokiraćete se kada vidite koliki rok trajanja imaju jaja, evo kako prepoznati kad su pokvarena

Jedna od namirnica koje konzumiramo gotovo svakodnevno su jaja. Ali, jeste li se ikada pitali koliko dugo smemo da držimo jaja u frižideru pre nego se ona pokvare?

Pokvarena jaja mogu izazvati čitav niz problema poput povraćanja, mučnina, proliva, želudačnih tegoba, ali kako znati kada su pokvarena i kada ih baciti?

Mnogi bacaju jaja čak i pre nego se pokvare jer ne znaju koliko se dugo mogu skladištiti u frižideru i to pre svega jer se niti ne sete da pogledaju njihov rok trajanja na pakovanju. Dakle, prvi korak je potražiti rok trajanja na pakovanju, što je otprilike 30 dana.

Ali, šta ako rok trajanja nije naznačen ili kupujemo domaća jaja na komad na pijaci?

Kako prepoznati jesu li pokvarena?
Jaja je najbolje konzumirati u roku od tri nedelje od kupovine i skladištenja u frižideru jer tada će imati najveći kvalitet. Najbolje bi ih bilo skladištiti u hladnijem delu frižidera i to u kartonskom pakovanju, ako ga imamo.

Ako niste sigurnu jesu li jaja sveža, a žao vam je da ih bacite, možete lako isprobati njihov kvalitet jednim trikom. Napunite dublju posudu s vodom i stavite jaja unutra, ona koja su sveža će potonuti, ona koja su stara će plutati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar