U trendu

Spanać može trajati nedeljama ako se čuva na pravilan način, a trik je u ovome

Spanać može trajati nekoliko nedelja ako se pravilno čuva

Kada dođete kući iz prodavnice, verovatno samo stavite povrće u frižider. Ali ako obratite pažnju na svoje metode skladištenja, trajaće duplo duže, piše Express.

Postoje različiti trikovi kada je u pitanju skladištenje različitih vrsta povrća. Na primer, avokado treba držati u frižideru nakon dostizanja vrhunca zrelosti. Paprike, s druge strane, uvek treba čuvati u fioci.

Jedan korisnik Redita je nedavno pitao o pravilnim načinima skladištenja različitog povrća, pa je dobio najbolji savet za čuvanje spanaća.

Nemojte odmah hladiti spanać

Nije idealno spanać odmah staviti u frižider bez malo pripreme. Trebalo bi da ga izvadite iz originalne kese i stavite u novu posudu ili nešto slično.

Pored toga, najbolje je uz spanać staviti papirni ubrus, koji će upiti višak vlage u posudi i tako sprečiti da povrće brzo uvene.

„Obično ga prebacim u plastičnu posudu, stavim jedan sloj papirnog ubrusa na dno, napunim je do pola, stavim drugi papirni ubrus, napunim ostatak“, glasio je savet Redditor-a.

Drugi je otkrio da bi posuda sa rešetkom na dnu mogla da pomogne. Ispod njega treba staviti papirni ubrus da upije vodu i odvoji ga od spanaća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar