U trendu

Spas od alergije: Za prirodni sprej protiv grinja potreban je 1 sastojak

Jednostavna borba protiv dosadnih alergena

Ako ste skloni alergijama, veliki problem mogu vam praviti stanovnici svakog jastuka, dušeka ili drugog nameštaja koji svakodnevno koristimo.

Egipatski naučnici sa Univerziteta Aleksandrija došli su do vrlo zanimljivog pronalaska: eterična ulja mogu biti od velike pomoći u borbi protiv nevidljivih ali opasnih grinja koja žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama.

Kako bi sprečili njihovo širenje i time suzbili izvor eventualnih alergija, najbolje je koristiti eterično ulje eukaliptusa ili karanflića. Oni su najučinkovitiji kada je reč o alergenima poput grinja.

Sastojci:

0.7 dl – litar vode

prskalica – raspršivač

eterično ulje klinčića (karanfilića) ili/i eukaliptusa

Priprema:

Za prirodni sprej protiv grinja, na 0,7 – 1 litar vode dodajte 20 kapi jednog ili drugog eteričnog ulja (ili miks) i promešajte u prskalici. Sprej koristite na tapaciranim delovima nameštaja koje ne možete inače prati.

Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako da po nekoliko kapi stavite u dozu za deterdžent pre nego što uspete prašak. Za uništavanje grinja u tepihu, stavite u soda bikarbonu 10 kapi ovog esencijalnog ulja i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Sačekajte oko pola sata, pa usisajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.