U trendu

Spasite svoj omiljeni par patika: Uz ovaj super jednostavan trik biće kao nove

Moramo da priznamo da su patike postale papreno skupe, ali i da su nam neophodne u životu. Stare ili nove, za otmenu ili ležernu priliku, neke posebne ili obične bele – patike su sjajne za skoro sve.

Zbog toga se uvek tako iznerviramo kada se naš omiljeni par malo istroši ili izgleda pohabano zbog nošenja. Bilo da su promenili boju, imaju tragove ogrebotina po sebi ili svuda nabore, znate da to nikada nije privlačno.

Ipak, ne brinite, jer postoji jedan trik koji garantuje da ćete ukloniti nabore sa svojih patika. I to je tako jednostavno! Sve što vam je potrebno su čarape ili stara odeća, mali peškir ili krpa, pegla i topla voda. O, i vaše patike – očigledno.

Korisnica Tvitera Šantel De Bonsu podelila je svoju mudrost, postavljajući fotografije belih patika pre i posle koje nas sasvim iskreno teraju da uzmete sve svoje patike što je pre moguće i isprobate ovaj trik.

Prvi korak, objasnila je Šantel, je da u patiku ubacite čarape/staru odeću do tačke gde više ne možete da vidite nabore. U suštini, do tačke kada pritisnete vrh patike i on se ne pomera.

Drugo, potrebno je da nakvasite mali peškir ili krpu toplom vodom, pre nego što iscedite vodu tako da bude vlažna. Nakon što to uradite, samo treba da stavite peškir ili krpu na vrh nabora.

Peglajte peškir ili krpu, ali budite sigurni da nastavite da podižete peglu ili ćete spaliti obuću! U zavisnosti od toga koliko je nabor vidljiv, biće vam potrebno manje ili više vremena da ispeglate patiku.

I voila! To je to. U samo nekoliko koraka vaše skupe patike biće kao nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.