U trendu

Sređivanje kuće ne mora da bude zamorno: 4 trika za brže i bolje čišćenje i uštedu vremena i novca

Od sode bikarbone do papira, sve ovo imate

Kako vreme odmiče, sve više ga „nemamo“. Još kad to malo vremena namenjenog za sebe ili trenutke s porodicom moramo provesti ribajući kuhinju, kupatilo, podove ili čak samo gledajući ih prljave dok iščekujemo dan kad će doći neko da to sredi za novac… tad shvatamo da je vreme nešto zaista najdragocenije, jer „dani lete“.

Ipak, postoje neki trikovi koji mogu uštedeti vreme namenjeno čišćenju, a vi ćete ih obožavati.

Trik sa toalet-papirom u frižideru

Kad stavite toalet-papir u frižider, desiće se magija! Naime, toalet-papir će upiti sve neprijatne mirise i vlagu, pa tako kad otvorite vrata svog frižidera, nećete osetiti nijedan otužni miris. Takođe će vam uštedeti često ribanje već čistog frižidera kako biste se rešili neprijatnih mirisa.

Trik sa sodom bikarbonom i limuntusom

Malo sode bikarbone i limuntusa pomešajte sa jačim, intenzivnijim deterdžentom za suđe i gledajte kako fleke sa kade i sa belih površina nestaju kao rukom odnesene. Plus, neće vas gušiti miris teške hemije, a sve će zasijati i biti savršeno čisto.

Trik sa ubrusom

U kuhinji kad nešto prospete, poslužite se trikom sa ubrusom. Umesto krpe, koju morate da perete, pa posebno da je odvajate od garderobe dok čeka ostale krpe da upadne u mašinu, koristite ubrus.

Trik sa sodom u odvodima

Što da kupujete preskupe preparate da biste se rešili neprijatnih mirisa iz odvoda? Najjednostavnije je da s vremena na vreme sipate sodu bikarbonu u odvod i pustite zatim vruću vodu. Oduševiće vas kako se sve brzinski sanira, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar