Šta da radite ako vam džem zagori: Ne bacajte ga, ovaj trik će ga sačuvati i eliminisati gorčinu

Skoro pa se nikada nije desilo da kupimo džem u trgovini i da makar približno ima ukus kao onaj iz detinjstva. Bakama nikada nije bilo teško da ga spreme i da uživamo u njemu tokom cele zime, ali nekada se desi da i zagori. Tada se uglavnom baci ta cela smesa, ali na ovaj način možete da ga sačuvate.

Šta da uradite kada džem zagori?

Vrlo je jednostavno, ako blagovremeno primetite da džem gori, onda morate odmah da reagujete. Neophodno je da istog momenta isključite šporet i pažljivo da ga prebacite u drugu šerpu. Pazite da džem koji je zagoreo ne upadne u čistu šerpu. Sada ostaje samo da se rešite neprijatno mirisa, koji se neizbežno pojavio.

Da biste to uradili potrebno vam je voće sa prijatnim mirisom kao što su citrusi. Izrendajte malo kore limuna ili nekog voća po želji, a možete i da sipate limunov sok. Citrusno voće će eliminisati moguću gorčinu i učiniti džem pikantnijim. Druga opcija je korišćenje aromatičnog bilja kao što su lavanda ili timijan.

Ali postoji jedan važan uslov, ovako pripremljen džem definitivno nije pogodan za skladištenje, tako da ga treba konzumirati u bliskoj budućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.