U trendu

Stalno ih odlažete: Ovih 5 poslova morate da uradite u kući pre nego što dođe zima

Za uredan, topao i komforan dom u hladnim danima

Postoje neki kućni poslovi koje svi mi odlažemo što je duže moguće. Čišćenje oluka i pranje prozora su verovatno negde pri vrhu tog spiska, ali jesen je idealno vreme da sve te grozne poslove konačno obavite.

Oluci

Ako oluke ne očistite pre zime, posle prvog snega lako može doći do blokade. Kada sneg i led ponču da se tope neće moći da se sliju niz oluk, te lako može doći do curenje krova. Da biste se spasili od velikih glavobolja na proleće, unajmite stručnjaka ili ih sami očistite.

Prozori

Ako je moguće, pranje prozora najbolje je sačuvati za oblačni prolećni ili jesenji dan. Na užarenom letnjem suncu voda će brzo ispariti, ostavljajući tragove, a zimi će se smrzavati. Osim toga, ako planirate da ove zime provodite više vremena kod kuće, svideće vam se da imate čiste prozore kroz koje možete da gledate kako napolju pada sneg.

Radijatori i ventilacioni otvori

Pre uključivanja grejanja trebalo bi da očistite radijatore. Pomoću četke očistite prašinu između suprotnosti. Stavite papir ispod radijatora da uhvatite prljavštinu. Zatim usisajte svaku rupu nastavkom za pukotine i obrišite krpom.

Zimski kaputi

Obično se preporučuje čišćenje zimskih kaputa pre nego što ih sačuvate za leto, ali ako to ove godine niste uradili sada je vreme da ih osvežite. Odnesite jaknu na hemijsko čišćenje ili sledite korake za pranje i sušenje koja pišu na etiketi kaputa, piše portal „Real Simple“.

Spoljni nameštaj

Pre nego što svoj zimski nameštaj brzo ih prebrišite vlažnom krpom, a kada ih ostavite u podrumu prekrijte ih starim stolnjakom da ne bi skupljali prašinu tokom zime. Na taj način kada stignu prvi topli dani proleća vi ćete moći da sedite u svojoj omiljenoj baštenskoj fotelji.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar