U trendu

Stari, grubi peškiri opet će biti kao novi: Vratite im mekoću u 5 koraka (video)

Nakon samo nekoliko pranja, čini se da su vaši nekada mekani peškiri izgubili svoj prvobitni oblik i postali grubi.

Delom ste za to i sami krivi zbog načina na koji ih perete. Naime, kako je na društvenim mrežama otkrila Karolina Mekauli, postoji nekoliko grešaka koje pravimo kod pranja peškira, a zbog kojih oni gube mekoću.

Ova ekspertkinja za održavanje čistoće doma ponudila je i savete za sve one koji u par koraka žele da opet imaju najmekše peškire.

Svoje peškire perite odvojeno, dakle nemojte mešati one u boji i bele, i perite samo peškire bez ubacivanja drugih predmeta u bubanj.

Obavezno dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će ukloniti sve nečistoće i bakterije sa peškira i dezinfikovati ih bolje od bilo kog deterdženta.

A upravo mnogi greše sa dodavanjem praška prilikom punjenja mašine. Verujući da će više deterdženta ukloniti bolje prljavštinu, mnogi dodaju više od preporučene količine i tu nastaje problem, jer višak praška voda ne može da ukloni sa tkanine pa peškiri gube mekoću i prvobitni oblik.

Peškire će najbolje omekšati ne omekšivač, već alkoholno sirće. U pregradu za omekšivač ulijte pola šoljice i nakon pranja biće neuporedivo mekši.

I na kraju, Karolina savetuje da se opredelite za pranje na umerenoj temperaturi jer zbog previsoke temperature vaši peškiri gube boju i mekoću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar