U trendu

Stari hleb možete da iskoristite na čak 9 načina

Srbi su narod koji vole da kupuju, ali i jedu hleb. Ipak, nekada preteramo, pa nam se neretko desi da nam ostane starog, jučeračnjeg hleba. A, kako stara poslovica kaže da stari hleb ne valja bacati, evo nekoliko primera kako da ga iskoristite:

– „Oživite“ hleb tako što čete ga staviti u nakvašenu papirnu kesu, a potom zagrevajte u rerni. Dovoljna su svega 3 minuta!

– Koristite ga u najrazličitijim receptima! ’Hleb od juče’ je osnova mnogih recepata  tosta, brusketa, ćufti, toplih sendviča.

– Zamrznite ga! Ukoliko nećete odmah iskoristiti hleb, plastična kesa i zamrzivač su najbolji način.

– Napravite prezlu! Osušite parčad hleba na najnižoj temperaturi u rerni, potom ih sameljite. Vratite samleveni hleb u rernu na još sat vremena na najnižoj temperaturi. U čvrsto zatvorenoj posudi, prezla će potrajati i do šest meseci.

– Napravite krutone od hleba! Krutoni su nezaobilazan dodatak supama i salatama. Sve što je potrebno je da izrežete parče hleba na kockice, poprskate maslinovim uljem i začinima i osušite u rerni dok ne dobije zlatno-žutu boju

– Iskoristite parče hleba da čorbi date dodatnu gustinu.

– Parče hleba u fioci u kojoj držite povrće, upiće suvišnu vlagu i produžiti mu vek. Ali ne zaboravite da ga promenite nakon dva dana!

– Mrvice hleba mogu dati vlažnost i nahraniti zemlju u kojoj su posađene vaše biljke. Sve što je potrebno jeste da osušite hleb, izmrvite ga i pomešajte sa zemljom.

– Napravite grickalicu za vašeg psa miješanjem mrvica starog hleba, brašna, vode i ulja. Ukoliko imate i kalup u obliku kosti pored ukusnog, priredićete mu i slatko iznenađenje. Kolačiće pecite u rerni 30 do 40 minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar