U trendu

Staro će za tren biti kao novo: Evo kako da uklonite ogrebotine sa nameštaja, nećete ni znati gde su bile

Talog od kafe se može koristiti na celoj kući, posebno kada je u pitanju izgreban nameštaj.

Stručnjaci za čišćenje su otkrili kako se ovo piće bogato kofeinom udvostručuje kao moćno sredstvo za čišćenje. Oni su potvrdili da ovaj trik za čišćenje izgrebanog nameštaja stvarno funkcioniše.

Stručnjak za nameštaj i osnivač „Kitchen Deets-a“ Danijel P. Kreig objasnio je da je talog od kafe savršen za čišćenje nameštaja koji je zadobio ozbiljne ogrebotine, i koje je teško ukloniti.

,,Mali trik koji sam koristio je da prekrijem ogrebotine tako što nanesem malo korišćenog taloga od kafe pamučnim štapićem. Ostavite talog na ogrebotinama 10 minuta, a zatim nežno obrišite. Stvarno funkcioniše“, saopštio je ovaj stručnjak za portal „Express.co.uk“.

Iako ovo čišćenje može izgledati nekonvencionalno, Kreig objašnjava da je u većini slučajeva teško reći gde su ogrebotine bile nakon što ste ih uklonili.Nećete ni znati gde su ogrebotine bile.

Andre Kazimirski, izvršni direktor kompanije „Improve Painters“, objasnio je kako kafa čini da ogrebotine budu manje primetne.

,,Talog od kafe je odličan alat za prikrivanje svih ogrebotina koje nađete na svom nameštaju“, rekao je on.

Talog od kafe i sirće proverena metoda

Takođe preporučuje mešanje sa belim sirćetom za teške ogrebotine.

Andre je savetovao vlasnicima kuća da ga ostave da odstoji najmanje jedan sat, pre nego što ga krpom nanesu na ogrebotine na nameštaju.

,,Obe metode potamnjuju ogrebotinu i čine je manje uočljivom. Međutim, vlasnici kuća uvek treba da testiraju boju na skrivenom mestu, pre nego što eksperimentišu ovim trikom“, upozorio je on.

Kafa se takođe može koristiti za čišćenje mrlja od šporeta.

Korišćenjem taloga od kafe na šporetu izribaćete čvrste mrlje, i neutralisati loše mirise izazvane ostacima prošlonedeljne večere.

Jednostavno pospite na sjajnu metalnu površinu oko grejnih prstenova i istrljajte kao i obično ili dodajte talog kafe u rastvor sapunaste vode, i nanesite sunđerom. Obrišite čistom vodom ili površinskim maramicama i ponovite po potrebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.