Stavila je vlažne novine u frižider: Preko noći se rešila problema koji je prisutan u mnogim kućama

Jednostavno rešenje za čest problem u domaćinstvima

Čini se da je frižider poslednje mesto za čuvanje novina. Ne potpuno. Ova ideja, ma koliko apsurdna izgledala, nije bez smisla. Vredi pokušati i videti kako to funkcioniše. Zahvaljujući ovoj neupadljivoj stvari, lako se možete nositi sa popularnim problemom. O čemu se radi? Objasnićemo za trenutak.

Vlažne novine deluju kao apsorber mirisa. Ako vam frižider smrdi, pokušajte da u njega stavite malo mokre, smotane novine. Posle desetak sati, problem bi trebalo da nestane. Za bolji efekat možete ponoviti tretman i s vremena na vreme. Ovo je domaći način naših baka, koji se koristi i danas. Nasuprot tome, suve novine će pomoći da se ukloni višak vlage iz frižidera.

Nije samo mokar papir ono što može pomoći da se rešite loših mirisa u vašem frižideru. Korišćena vrećica crnog čaja jednako dobro funkcioniše. Ovo je odličan način da uklonite neželjene arome belog luka, luka ili uskladištene hrane iz frižidera. Sličan efekat ćete postići tako što ćete posudu sa kafom ili sodom bikarbonom staviti u frižider. Naravno, posuda mora biti otvorena.

Vratimo se na navlaženi papir u frižideru. Postoji još jedan trik sa njihovom upotrebom. O čemu se radi. Zamotajte posudu sa novinama. Ovaj trik će učiniti da se ohladi mnogo brže. Ovo je veoma korisna funkcija ako treba da ohladite blago toplu hranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.