U trendu

Stavite čaj u frižider i rešite problem koji ima svaka srpska kuća: Toliko je dobro da će ovo raditi stalno

Jednostavno rešenje za noćnu moru svake domaćice koje se pojavljuju prilikom otvaranja frižidera

Uobičajena pojava neprijatnih mirisa u frižideru nije neuobičajena, posebno kada se čuvaju kuvana jela, suhomesnati proizvodi, povrće, voće, jaja, mlečni proizvodi, crni i beli luk. Pre nego što primenite naš trik za neutralizaciju mirisa, prvo detaljno pregledajte svu hranu kako biste se uverili da ništa nije pokvareno. Bilo koju pokvarenu hranu odmah bacite, a ostale namirnice dobro zatvorite u hermetički zatvorene kontejnere. Prebrišite police vodom u kojoj je rastvorena soda bikarbona kako biste neutralisali mirise i uklonili ostatke hrane.

Zatim, ubacite suvu kesicu čaja u frižider. Ako imate veći frižider, možete staviti 2-3 kesice na različitim mestima. Efekat će biti primetan veoma brzo, jer čaj efikasno apsorbuje neprijatne mirise.

Ovsene pahuljice su takođe odličan prirodni neutralizator mirisa u frižideru. Stavite šaku ovsenih pahuljica na tacnu i ubacite je u frižider; one će brzo apsorbovati mirise. Drugi koristan trik je staviti nekoliko kriški limuna posutih solju na tacne i ubaciti ih u frižider.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.