U trendu

Stavite neku od ovih 8 biljaka u spavaću sobu, spavaćete kao beba

Dobar san itekako je važan za život. Ako ste neispavani i umorni, ne možete koncentrisati na posao, nemate energije za svoju decu, razdražljivi ste i skloniji bolestima.

Postoje biljke za koje stručnjaci tvrde da su odlične za kvalitetno spavanje. Izaberite neku od njih, ili više njih, i stavite ih u spavaću sobu.

1. Jasmin 
Miris jasmina ima umirujuće delovanje na um i telo i odlična je pomoć kod problema sa spavanjem.

2. Lavanda 
Ona umiruje, usporava otkucaje srca i snižava pritisak. Stavite je pored kreveta tako da osetite njen miris. Dobro je pre spavanja napraviti kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Pomaže i sušena lavanda u vrećici pored jastuka.

3. Gardenija 
Njen ugodan i lagan miris uspavljuje jednako dobro kao i tablete za spavanje.

4. Svekrvin jezik
Iako je dobro spavanje teško spojiti sa svekrvom, ova biljka pomaže. Ona pročišćuje vazduh, odnosno po noći pretvara CO2 u kiseonik. Preporučuje je čak i NASA.

5. Aloa vera 
Deluje na spavaću sobu slično kao svekrvin jezik – stvara kiseonik od kojeg se bolje spava.

6. Bršljan
NASA je i ovu biljku uvrstila na vrh skale onih koje su odlične za pročišćavanje vazduha. Bršljan upija i formaldehid, bezbojan otrovni gas koji se nalazi u puno stvari koje držimo u domu – na primer, iverica, osveživači prostora, plastični predmeti, kozmetika…

7. Zlatni puzavac 
Zovu ga i đavoljim bršljanom, a dobra je za pročišćavanje vazduha kao i bršljan.

8. Gerberi 
Ovo cveće upija otrove i CO2 iz vazduha i pretvara ih u kiseonik. Stručnjaci kažu da bi ga u spavaćoj sobi trebali držati ljudi koji boluju od apneje i ostalih poremećaja disanja, piše Goods Home Design.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.