U trendu

Stavite novčanik ovde da prizovete bogatstvo: Evo gde se u vašem domu nalazi kutak obilja

Prema učenju feng šuiju svaka kuća je podeljena na određene zone. Neka je namenjena ljubav u domu, druga za udobnost i sreću, a neka za prosperitet. Ukoliko želite da povećate prihode i oslobodite u domu protok za energiju obilja, onda treba da se fokusirate na ugao novca, ali i da posebno obratite pažnju na mesta na kojima čuvate ili štedite novac, piše Sensa.

U svakoj kući jugoistočni sektor je odgovoran za materijalno blagostanje. Baš u tom delu doma treba čuvati „kasicu prasicu“ i stalno je dopunjavati. Feng šui stručnjaci ističu da ne bi bilo loše kada dođete kući baš u ovaj sektor doma da ostavite novčanik kako biste privukli novu energiju obilja. Takođe, ovde možete staviti i novac koji ste dobili za neke zasluge ili nova dostignuća na poslu.

Jugoistočni deo doma koji je zadužen za povoljne finansije treba i obogatiti biljkama, pa prema feng šuiju u ovom delu doma treba držati drvo novca, zelene biljke ili ljubičasto cveće. Pomoću elementa Vode povećaćete efekat zone bogatstva. U jugoistočni sektor doma postavite posudu sa vodom, mali akvarijum ili ukrasnu fontanu. Možete koristiti fotografije koje prikazuju vodopade, duboke reke, mora i okeane.

U ovom delu doma koristite predmete u zlatnoj i crvenoj boji, a možete stavljati i određene talismane poput feng šui figurica, akvarijum sa zlatnim ribicama ili jednostavno ukrasiti novčićima. U feng šui tradiciji izrađuju se i razne amajlije poput vaze bogatstva.

Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite da čuvate novac u jugoistočnom delu kuće, onda novčanik i kasicu držite na takozvanim tačkama moći u domu. To su mesta u kući na kojima se vi najlepše i najprijatnije osećate i koja zrače pozitivnom energijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)