U trendu

Stavite ovaj sastojak u veš mašinu: Kada izvadite odeću nakon pranja ostaćete u čudu, biće kao nova

Trik najpametnijih domaćica

Prosečna osoba troši oko četiri sata nedeljno na pranje rublja, a iako moderne veš mašine većinu ‘posla’ obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odeće tamnih boja, a reč je o stavljanju vlažne maramice u mašinu pre nego ubacite rublje.

Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista premašuju očekivanja – odeća će biti bez dlačica jer vlažne maramice deluju kao ‘apsorber’ za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad bubanj počne da se okreće, vlažne će se maramice umešati u odeću i skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti tako što ćete rukama pokušati da ih pokidate. Ako ne uspete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice umesto vlažnih – one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica i izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Ako ne želite da odeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris, prenosi Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar