U trendu

Stavite ovo iza radijatora i uštedite: U kući će vam biti toplije, a računi manji (video)

Ako vaš stan nikada nije topao, čak i kada je grejanje uključeno, možda pravite ključnu grešku. Naime, poznavaoci štednje i pametnijeg trošenja tvrde da postoji jednostavan trik koji će pomoći da vaše grejanje „bolje” radi i da vaš životni prostor bude topliji, a da vas uopšte ništa ne košta, prenosi Espreso.

Nedavno je video postao viralan na TikTok-u koji pokazuje metodu za povećanje toplote koju emituje vaš radijator. Za ovo vam treba samo dobra volja i malo aluminijumske folije koju svi imaju u kuhinji.

@britishgas

Save energy and give your radiators a BOOST 🤯 #hack #LearnOnTiktok #lifehack #lifehackvideo #lifehackstiktok #moneysavingtips #home #warm #fyp #saveenergy

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

– Postavljanje aluminijumske folije iza vaših radijatora će reflektovati toplotu nazad u prostoriju – objasnili su i dodali da će ova tehnika sprečiti da toplota“prođe kroz zidove“.

Ovaj trik vrlo je jednostavno izvesti – odmotajte foliju i postavite je iza radijatora, tako da napravite svojevrsni zaštitni sloj između zida i radijatora. U bolje opremljenim prodavnicama pronaći ćete i specijalizovane folije za tu namenu, ali dobra alternativa je i aluminijumska folija.

Stručnjaci kažu da ovaj trik može pomoći da vaši računi za struju budu niži i praktično uštedeti novac.

-Radijatori ne emituju toplotu samo iznutra, pa ako je na spoljnom zidu, toplota se može izgubiti kroz zid i van vašeg doma. Zapravo, 50 posto toplote koju emituje radijator usmereno je na zid, a oko 25 posto toga se gubi kroz zid – dodaju profesionalci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)