U trendu

Stavite ovo na oval s hranom i muve će bežati glavom bez obzira! (VIDEO)

Iako je tek kraj marta, temperature su prave letnje, pa mnogi će se odlučiti da ručaju u dvorištu ili na otvorenom.

Ipak, jedan od problema su svakako muve, koje besomučno sleću na hranu. Ali, postoji rešenje i za to, a ovo je najlakši način otarasite tih nezvanih gostiju.

Da ne pričamo o zarazi koju muve mogu da prenesu budući da ne biraju mesta koja „posećuju“ te se mogu videti na kontejnerima i na mnogim drugim zagađenim mestima, a onda ulaze u stanove i lete oko hrane.

Ukoliko vam je dosadilo da ih jurite po kući s muvalicom i čekate ih u zasedi, postoji jedostavnije rešenje da izađete na kraj sa neželjenim gostima.

Naime, TikTok je pun saveta i trikova kako sa nekim situacijama izaći na kraj na lakši i brži način, pa se tako našao i jedan za rešavanje problema muva. Sve što vam je potrebno da imate u kući jeste bosiljak! Većina domaćica tu začinsku biljku uzgaja na terasi ili u dvorištu, a upravo ona može da posluži da se na sjajan način otarasite upornih prenosilaca zaraza.

@kafoholicarke

Muve ćao! 😂 #kafoholicarke #prekafe #hack #hacksoflife #howto #trik #tipsandtricks #breakfast #viral #tiktoksrbija #tiktokbalkan #fyp #foryoupage

♬ original sound – Kafoholicarke

Kao što se vidi na snimku, dovoljno je da grančicu bosiljka stavite na sto pored hrane i sve muve će začas nestati. Mnoge domaćice tvrde da bosiljak rasteruje i druge insekte, poput komaraca, jer oni ne podnose miris te biljke. Dovoljno je zasaditi ga na terasi u saksiji i vaš dom će većina insekata zaobići u širokom luku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.