U trendu

Stavite so ispod kreveta i zaboravite na OVE MUKE

So je namirnica koja zaista ima široku primenu, ali da li ste je ikada koristili u spavaćoj sobi? Otkrijte još jedan jednostavan trik koji će vam pomoći da rešite iritantan problem.

U jesen i zimu, kao rezultat lošeg provetravanja prostorija i visoke vlažnosti, može se pojaviti buđ u našoj kući. Spavaća soba je jedna od prostorija u kući o kojoj se posebno brinemo. Ne morate nikoga da podsećate na redovno provetravanje prostorije, menjanje posteljine i brisanje prašine.

Da se ne bi formirala na teško dostupnim mestima, kao što je prostor ispod kreveta, vredi sipati malo soli u posudu. Na prozorsku dasku možemo staviti i šolju ili tanjir sa solju. So je odličan apsorber vlage.

Neki prehrambeni proizvodi koje svakodnevno koristimo u kuhinji imaju niz drugih upotreba, na primer limun ili so. Ovo poslednje je odlično i neinvazivno sredstvo za čišćenje. Pomešano sa malo sode bikarbone i tečnosti za pranje sudova, očistiće svaku prljavštinu na porcelanu.

Vredi napomenuti da buđ loše utiče na naše zdravlje. Ne samo da iritira naše gornje disajne puteve, loše utiče na alergičare, već može izazvati i glavobolju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)