U trendu

Stavljala kockice leda u mašinu, kad vidite zašto i vi ćete to uvek raditi

Ovako možete da vratite originalan oblik iskrivljenom šeširu, a skupljenoj odeći njenu pravu veličinu

1. Kako da se veš ne izgužva

Stavite nekoliko kockica leda u mašinu za sušenje veša i uključite srednji program oko 15 minuta. Led će se otopiti i pretvoriti u paru koja će neutralisati sve nabore na odeći.

2. Vratite deformisanom šeširu oblik

Stavite vodu da proključa u manjoj šerpi, pa smanjite temperaturu i stavite kačket ili šešir kao poklopac. Para će vratiti originalan oblik! Naravno, vodite računa da ivice šešira slučajno ne padnu na ringlu ili da kapa ne upadne u šerpu. Gledajte da se otvor na šeširu poklapa sa prečnikom šerpe.

3. So vraća izbledelu boju

U bubanj dodajte 150 g soli i operite veš na uobičajen način. Ovaj metod vraća boju izbledeloj odeći, ali i spečava da drugi veš izgubi originalnu boju.

Ovo je potpuno bezbedan metod i možete ga koristiti prilikom svakog pranja, ali nemojte koristiti krupnu morsku so. Osim za boju, so će se pobrinuti i za mrlje, naročito od znoja, buđi ili krvi.

4. Kragna pod konac

Čak i kada se fino ispegla, kragna košulje ne izgleda uvek baš savršeno. Tu vam u pomoć priskače pegla za kosu! Samo vodite računa da ne držite kragnu u presi previše dugo, kako ne biste progoreli tkaninu.

5. Vratite originalnu veličinu pamučnoj odeći koja se skupila

Pamuku je najlakše vratiti originalnu veličinu, a sve što vam je potrebno za to jeste bebi šampon. Potopite skupljenu odeću u lavor u mlakoj vodi i dodajte 2 kašike bebi šampona. Ostavite da stoji pola sata.

Položite komad po komad odeće ravno na peškir, pa umotajte da ostane vlažno. Zatim pažljivo odmotajte odeću i ostavite da ravno leži dok se ne osuši. Trebalo bi da se vratila na originalnu veličinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar