U trendu

Stavljate li ove stvari u mašinu za pranje veša? Kad vidite koje su posledice, više nećete

Mašine za pranje veša mogu biti skupe, što znači da je ključno da traju. Stoga su stručnjaci otkrili koje odevne predmete i stvari nikako ne bi trebalo da stavljate u njih da se ne bi pokvarili, piše Exspress.

Stručnjaci iz RGBDirec-a su utvrdili da obuću nikako ne treba stavljati u mašinu za pranje veša jer je mogu oštetiti.

„One mogu da izgrebu bubanj mašine za pranje veša, a cipele mogu da izgube oblik, potencijalno izazivajući glasne vibracije tokom ciklusa centrifuge“, rekli su stručnjaci i savetovali čišćenje obuće sapunom i vodom i četkom.

Ležajevi za kućne ljubimce mogu da zaudaraju, posebno ako nisu dugo čišćeni, pa može biti primamljivo da ih operete u veš mašini, ali to treba izbegavati.

„Kreveti za kućne ljubimce koji su napunjeni penom ili iseckanom penom ne bi trebalo da se peru u mašini za pranje veša. Punjenje se može skupiti, potencijalno oštetiti motor mašine za pranje veša. Osim toga, dlaka i krzno kućnih ljubimaca mogu da zapuše filter i sistem za odvodnjavanje mašine“, upozorili su oni. su stručnjaci.

Generalni direktor Laundriheap-a Dejan Dimitrov rekao je da većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje jer visoke temperature i brzi ciklusi centrifuge mogu da dovedu do cepanja delikatnih tkanina. Takođe mogu izgubiti oblik ili se smanjiti.

Takođe ne bi trebalo da perete delikatnu odeću kao što su donji veš ili kravate u mašini za pranje veša. Tkanine kao što je vuna mogu se skupiti ili izgubiti oblik, posebno kada se peru na visokim temperaturama.

Takođe, treba biti oprezan pre stavljanja plišanih igračaka u mašinu za pranje veša jer se neke delikatne tkanine mogu raspasti. Takođe, uverite se da u njima nema baterija ili električnih komponenti, jer mogu oštetiti mašinu za pranje veša i sam predmet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.