U trendu

Stavljate li vrećicu čaja u frižider? Evo zašto bi trebalo da to uradite odmah

Kada pijete čaj, ne bacajte iskorišćenu vrećicu, stavite je u frižider…

Važno je znati da nije neobično da se u frižideru pojave neprijatni mirisi jer se u njemu nalazi mnogo različitih prehrambenih proizvoda, od kojih svaki ima svoj miris. Ne mogu sve namirnice dobro da izdrže temperaturu frižidera, pa je logično da posle nekog vremena počnu da emituju neprijatne mirise.

Međutim, „smrdljiv“ frižider nije nužno i prljav frižider. Možda je prvi impuls da se iz njega sve izvadi i izriba, ali za to nema potrebe ni vremena.

Možda samo treba da uklonite loš miris belog luka, luka, pokvarenog sira, zaboravljenih ostataka hrane ili nečeg što se pokvarilo. Na kraju krajeva, u frižideru ima toliko različitih namirnica i svaka ima svoj miris. I tu dolaze kesice čaja! Kada primetite neprijatan miris, prvo bacite proizvod koji je za to odgovoran. Nakon toga uzmite iskorišćenu vrećicu čaja i ostavite da se osuši. Zatim stavite kesicu čaja na tanjir i stavite je u sredinu frižidera.

Ako imate prilično veliki frižider, možete koristiti više vrećica čaja. Primetićete da kesica čaja veoma brzo upija neprijatne mirise. Ako ne pijete čaj, možete koristiti i talog od kafe ili sodu bikarbonu.

Ovaj trik sa kesicama čaja možete koristiti i u drugim delovima vašeg doma. Na primer, vrećicu možete staviti u kutiju za mačke ili na dno kante za otpatke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar