U trendu

Što više napreduje, to više novca privlači: Stavite 2 sastojka u saksiju i krasula će rasti ludom brzinom

Da bi vaša krasula bujno cvetala, prihranite je ovim prirodnim sastojcima

Drvo novca, odnosno krasula, jeste biljka za koju se smatra da je magnet za novac i bogatstvo.

Ova vrsta sukulenta ima mesnate, okrugle listove koji podsećaju na kovanice. Krasula nije komplikovana za održavanje, zahteva tek povremeno zalivanje (jednom u dve nedelje) i povoljno svetlo.

Malo ko zna da ova biljka može procvetati, a njeni cvetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korena, ali i na formiranje novih izdanaka.

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomešajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvet.

Uz to, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cveće osjeća vašu energiju, a ako ga negujete s puno ljubavi, moguće je da će stalno rasti i razvijati se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar