U trendu

Što više raste, to više sreće privlači: Evo kako se gaji krasula i gde je staviti da u kuću privuče bogatstvo

Često se kaže da što je krasula naprednija, to ćemo imati više novca, zdravlja i uspeha

Biljke su bez sumnje veoma važne u Feng šuiju, koji pozitivno gleda na njih i obično se kaže da mogu da obezbede nesmetan protok energije i time privuku obilje u život.

Jedna od omiljenih Feng šui biljaka na našim prostorima, koje se zove još i „sitne pare“ i „drvo novca“ je krasula, sukulentna biljka koja potiče iz Južne Afrike, prepoznatljiva po krupnim, mesnatim, tamnim listovima i debelim granama raznolikog oblika i teksture.

Cvetanje krasule

Ova biljka cveta tokom zime, pa sve do proleća, a obično se pojavljuju sitni i beli cvetovi. Botaničari savetuju da se krasula posadi u mešavini šumskog humusa, zemlje za cveće i peska, uz malo sitnog šljunka.

U feng šuiju se veruje da cvetovi krasule simbolizuju obilje i napredak, pa se tako često kaže da što je krasula naprednija, to ćemo imati više novca, zdravlja i uspeha.

Održavanje krasule

Nega ove biljke nije preterano složena, pa se uglavnom savetuje da se krasula zaliva jednom u dve nedelje i da se ostavi na dobro osvetljenom mestu i to je sve. Feng šui stručnjaci preporučuju da se krasula drži u blizini ulaznih vrata, s desne strane, da biste privukli novac.

Čak ni u periodu cvetanja ona se ne zaliva previše, jer višak vode, kao i kod svih biljaka iz porodice kaktusa, može dovesti do truljenja. Od toga se tzv. drvo novca teško oporavlja, a najvažnije je da sačekate da zemlja bude sasvim suva i dobro se ocedi pre novog zalivanja, kao i da praznite tacnicu ispod saksije da u dnu ne bi formirali vlaga i buđ.

Što se tiče prihranjivanja, na prvom mestu se okrenite prirodnom đubrenju, s mnogo kalcijuma i fosfora, koji blagotvorno deluju na razvoj korena i nove izdanke. Efikasne metode su domaće đubrivo od ljuske jajeta i od kore od banana, piše Glossy.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar