U trendu

Stručnjak otkrio najbolji savet za podgrevanje ostataka pice: Korica će ostati hrskava

Šunku, sir i kečap na tankom testu obožavaju ljudi širom sveta, a mnogi ostatke pice vole da jedu i sutradan, hladne ili podgrejane. Zato je stručnjaka iz kompanije Just Spices podelio savete za podgrevanje pice s kojima će ona ostati ukusna i s hrskavom koricom, a ivice joj neće biti vlažne i gnjecave.

– Ne bi trebalo da preko noći čuvate kriške pice na sobnoj temperaturi jer će se tako testo razmočiti. Umesto toga, pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u frižider – rekao je.

Ako vam je pica isporučena u kutiji, stručnjak savetuje da je izvadite i stavite u frižider.

„Karton upija vlagu iz umaka i preliva zbog čega je pica koja ostane u kartonu za par sati katastrofalna“, dodaje.

Što se tiče podgrevanja ostataka, savetuje da umesto da stavite komade na tanjir i podgrejete ih u mikrotalasnoj pećnici, još jedan tanjir stavite na vrh pice kako bi ona imala što manje vazduha. S ovim trikom ćete, tvrdi, savršeno podgrejati kriške, a korica se neće nakvasiti.

Takođe treba u mikrotalasnu uz tanjire staviti i čašu vode, jer će nastala para sprečiti da se testo nakvasi pa će ostati hrskavo.

Ako nemate mikrotalasnu pećnicu, možete ovaj trik isprobati i u rerni ili čak u tiganju. Samo pazite da  za hrskave korice koristite papir za pečenje ili aluminijumsku foliju.

Stručnjak je ipak upozorio da hranu ne treba podgrevati više puta ako sadrži mesne ili riblje dodatke jer to može dovesti do trovanja hranom, piše Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.