U trendu

Stručnjak otkrio najlakši način da uklonite izmet vašeg ljubimca sa nameštaja i tepiha

Iako nevoljno ispuštanje urina na mesta koja za to nisu predviđena zaista može biti frustrirajuće, postoje načini da se sa ovim problemima lako izborite.

Šenon Laš iz Australije je neprevaziđeni ekspert kada su trikovi u domaćinstvu u pitanju, a sada nam donosi i novi metod za lakše uklanjanje urina kućnih ljubimaca sa tepiha i nameštaja.

Ne odlažite čišćenje

Nezgode se obično dešavaju kada ste odsutni iz kuće, a to može dovesti do razvoja bakterija i nepodnošljivog mirisa. Šenon savetuje da odmah pristupite čišćenju i proverite i druga potencijalna mesta, koja mogu biti izvor neprijatnog mirisa. Nipošto ne odlažite ribanje, jer se stvari svakog minuta mogu pogoršavati. Otvorite prozore i, ma koliko da ste umorni krenite u pohod.

Recept je jednostavan

Šenon tvrdi da je neophodno da koristite pamučnu krpu ili papirne ubruse da upiju urin.

U posudu pomešajte rastvor od 50% vode i 50% sirćeta. Pomešajte dovoljno rastvora da biste mogli da posegnete duboko u vlakna tepiha.

Sipajte rastvor direktno na mrlju od urina. Koristite četkicu za ribanje i snažno ribajte da rastvor unesete duboko u vaš tepih. Sirće će pomoći da se neutrališe amonijak u urinu. Kada se mrlja osuši pospite malo sode bikarbone, preko tretiranog područja.

Na samom kraju pomešajte pola šolje 3% vodonik peroksida sa jednom kašičicom deterdženta za pranje sudova, a zatim ga nanesite direktno na mrlju. Ponovo iskoristite četku  za ribanje ili sunđer. Usisajte područje nakon što se osuši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar