U trendu

Stručnjak za pranje veša upozorava: Nikad nemojte koristiti omekšivač, to je bacanje para

Stručnjak za pranje veša Rih Hendl je u video snimku na Instagramu detaljno objasnio zašto bi potrošači trebalo da izbegavaju omekšivače. Video objavljen na Instagram profilu Consumer Reports-a dobio je više od 69.000 lajkova i mnogo komentara.

„Nikada ne koristite omekšivač,“ počinje on u videu, dodajući: „Preskočite omekšivač i uštedite novac“. „To je gubljenje novca“, kaže on. Zašto? Pa, prema njegovim rečima, može da ostavi talog na odeći koji potencijalno može da iritira osetljivu kožu, ali i da smanji upijanje peškira.

„Ostaci omekšivača se mogu nakupiti u mašini za pranje veša, što može da podstakne rast buđi“, kaže on i dodaje da ovaj ostatak omekšivača takođe može da smanji otpornost na vatru dečijih pidžama.

„Ako volite omekšivač zbog mirisa, izaberite mirisni deterdžent“, preporučuje ona ili kaže da svoj omiljeni parfem ili kolonjsku vodu možete poprskati na papirni ubrus koji potom treba staviti u ormar ili fioku za odeću.

„U redu, neću da koristim omekšivač“, „Ali kako da omekšam tkaninu?“, „Čini se da ništa ne treba da koristimo ovih dana“, „Koja je alternativa?“, „Koristite obično destilovano alkoholno sirće za ispiranje. Veš je tako mekan, statičan i tako sveže miriše!“, neki su od komentara ispod videa, a prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.