U trendu

Stvar koju svi mahinalno stavljamo na sto sluti na bedu, izbiće vam sve pare iz kuće

Mnoga narodna verovanja o prizivanju sreće i bogatstva u dom koja se i dan danas primenjuju. Evo nekih kojih se mnogi pridržavaju, kako bi im u kuću ušlo blagostanje.

Naime, jedna od onih stvari koje mahinalno pri ulasku u kuću spustimo na sto su ključevi! Međutim, ključevi ili šešir na stolu sluti na siromaštvo. Takođe, ne valja se ni sedeti na stolu, to isto sluti na nevolju.

Da bi sreća posetila kuću, držite u svom domu strani novčić kao talisman, ali samo u srebrnoj boji.

Da bi u životu sve išlo kao „po loju“, sačekajte mlad mesec i ispremeštajte nameštaj po svojoj kući.

Nikada ne bacajte polupojedene komade hleba ako ne želite da izgubite svoju sreću. Komadi hleba, čak i pokvareni i osušeni, ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje hraniti životinje ili ptice.

Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da je nevolja blizu. Da biste je izbegli, potrebno je tri puta da gazite desnom nogom o zemlju i kažete: „Idi u zemlju nevoljo, dalje od mene“. Ako se spotaknete o levu nogu, to obećava sreću.

Zaduživanje i pozajmljivanje, kao i brojanje novca moguće je samo do podneva. Ako to uradite uveče, onda nećete imati novca.

Nakon zalaska sunca, ne preporučuje se prebacivanje novca iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je staviti novac na sto ili čak baciti na pod, da bi ga pokupio onaj kome ga date.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar