U trendu

Super metoda negovanja cveća za vreme odmora: Biljke će ostati hidrirane i zdrave, uradite samo ovo

Sezona godišnjih odmora je počela i dok se trudimo da sve ostavimo u najboljem redu dok uživamo na plažama, uvek se na kraju postavi ono čuveno pitanje- Šta ćemo da sobnim biljkama? Kako bi naša zelena oaza preživela naš odmor, TikTokerka je podelila super trik koji zaista pomaže.

„Metoda fitilja“ TikTokerke Džastin Šenon je zaludela internet, a ona se odnosi na zalivanje cveća i hidrataciju lišća čak i kada niste duže vremena kod kuće.

@selfcareplants

Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca

♬ Summer – Instrumental – Devinney

Trik uključuje rezanje dugih komada debelog fitilja i zakopavanje jednog kraja duboko u tlo biljke. Drugi kraj se stavlja u lonac ili činiju sa vodom, podignut iznad tako da voda može da se upije u fitilj i da kapne u tlo. Razlog za to je prilično pametan: korenje biljaka koristi fitilj kao slamku, pijući gutljaje vode kad su žedne.

Kako bi pokazala uspešnost svoje metode, napravila je snimak dvanaest dana nakon odmora i rekla:

@selfcareplants

Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok

♬ Aesthetic Vibes – sxldi

„Srećna sam što mogu da kažem da su biljke srećne i da napreduju.“

Istakla je da joj se jedna biljka odlično snalazi, iako zahteva često zalivanje jer ima tanje listove, a druge biljke, kao što je potos, čak su imale novi list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.