U trendu

Super trik kako da se rešite korova koji raste između pločica: Samo naprskajte ova 2 sastojka

Korov je često neželjeni stanar bašti, ali može ga se ukloniti na vrlo jednostavan način. Međutim, ako nije reč o čupanju s korenom, brojni načini uklanjanja korova uključuju jake hemikalije, koje predstavljaju dodatnu opasnost i za decu i za kućne ljubimce, a nemoguće ih je nanositi bez zaštitne maske.

Ali postoje i bolji i bezbedniji načini uklanjanja korova. Mnogo manje invazivno i za okolinu bolje rešenje je korišćenje rastvora na bazi onoga što možemo naći u skoro svakom domaćinstvu – alkoholnog sirćeta.

Kako pripremiti i koristiti rastvor?

Možete koristiti sirće koje imate kod kuće s 5 % sirćetne kiseline. Za brže rezultate najbolje je kupiti sirće s 20 % ili 30 % sirćetne kiseline u biljnoj apoteci.

Potom u jednakom odnosu u bočicu s raspršivačem sipajte alkoholno sirće i bilo koji deterdžent za pranje sudova. Rastvor dobro promešajte. Važno je i pratiti vremensku prognozu i poprskati korov onda kada je najavljeno nekoliko sunčanih dana zaredom.

Padne li kiša nedugo nakon prskanja, ispraće sredstvo pa će trud biti uzaludan. Jako sunce pomoći će hemijskoj reakciji i osigurati sušenje korova koji potom samo treba lagano odstraniti.

Iako se radi o relativno bezopasnim sredstvima, prilikom prskanja nosite zaštitne rukavice kako biste izbegli moguće reakcije ako imate osetljiviju kožu.

Ipak, imajte na umu da se radi o neselektivnom sredstvu, odnosno sirće će uništiti ne samo korov nego i susedne biljke ako dođe u dodir s njima. Zato je potrebno pripaziti; najbolje ga je koristiti za uklanjanje korova tamo gde nema drugih biljaka – uz zidove kuće, između stazica od šljunka ili drugih materijala u vrtu i slično, prenosi Poslovni.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar