U trendu

Super trik s čajem koji svaki put vaše ogledalo ostavlja blistavo čisto bez tragova i mrlja

Sve više ljudi okreće se prilikom čišćenje doma potpuno prirodnim i jeftinim opcijama koje smanjuju otpad i izloženost štetnim hemikalijama. Društveni mediji su zbog toga postali prepuni trikova za čišćenje u kojima se koriste bezbrojne jedinstvene stvari poput limuna, sićerta, sode bikarbone, pa čak i votke. Sada na tu listu možete dodati i čaj, piše House Digest.

Čaj je prirodno sredstvo za čišćenje zahvaljujući svojoj kiselosti i taninima, a crni čaj je najefikasniji. Osim toga, osušeni listovi čaja bilo koje sorte fantastično upijaju mirise i ostavljaju svoje cvetne, zemljane mirise.

Čaj se može koristiti za čišćenje površina poput drvenih podova, ali jedan iznenađujući način korištenja čaja kao sredstva za čišćenje je poliranje prljavih i prašnjavih ogledala. Uz samo prskanje i brisanje, ovaj napitak može ostaviti vaša ogledala blistavo čistima i bez mrlja, što većina proizvoda za čišćenje stakla ne može.

Bezbedno i prirodno sredstvo za čišćenje

Kako biste svoj čaj pretvorili u bezbedno i potpuno prirodno sredstvo za čišćenje, stavite kesicu čaja u vruću vodu na oko pet minuta. Ako često pijete čaj, možete ponovo upotrebiti stare vrećice da napravite sredstvo za čišćenje, iako će vam možda trebati dodatna vrećica ili duže vreme stajanja da postignete isti efekat. Nakon što se proizvod za čišćenje skuvao, sipajte ga u praznu bocu s raspršivačem i ostavite da se ohladi.

Raspršite hladan čaj po ogledalima, a zatim obrišite površinu papirnatim ubrusom ili krpom od mikrovlakana. Adstringentna priroda čaja potpuno će ukloniti sve čestice zalepljene na vašem ogledalu ostavljajući blistav sjaj, prenosi Net.hr.

Staklo ogledala će zablistati kao novo i osušiti se bez tragova. Osim toga, prirodan miris čaja je suptilan način da osvežite svoje prostorije bez pribegavanja ponekad prejakim aromama drugih sredstava za čišćenje. To je jeftin i jednostavan način da svoju kuću održite čistom s prirodnim sredstvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.