U trendu

Super trik za uklanjanje vlage iz kuće: „Ova 2 jeftina predmeta rešavaju problem“(video)

Probuditi se zimi i pronaći vlagu u svom domu problem je s kojim se suočavaju mnogi i to može da bude bude frustrirajuće. Može biti teško sprečiti nastajanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema.

Iako je to čest problem u mnogim domovima, većina ljudi se često pita šta uzrokuje vlagu ili kako je se rešiti. Naime, do vlage dolazi kada topli vazduh iznutra dođe u dodir s hladnom površinom, a ako se ne rešava na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u plesan i predstavljati pretnju vašem zdravlju, piše Mirror.

Srećom, jedna korisnica TikTok-a objasnila je kako se rešiti vlage s prozorskih površina s dve svakodnevne stvari. Prenoseći video na svoj TikTok nalog @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke, prenosi Večernji.

@fenrahalesari

Damp Home ? My mum taught me this trick! #lifehack #damphome #damp #renovation #newhome #building #mumhack #dehumidifier #water #foryoupage #cheap #bargin #moneysavinghack #moneysavingtips

♬ original sound – Fenrah

Za prvi trik, Fenra je pokazala da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će upiti vlagu. Slično tome, ako stare čarape i najlonke napunite peskom za mačke i stavite ih po kući, one bi trebalo da obave isti posao kao i odvlaživač vazduha.

Fenra je zatim prenela drugi deo videa, otkrivajući šta će se dogoditi nakon toga. Pokazujući kutiju sa soli nakon četiri do pet nedelja, Fenra je objasnila: ‘Ovako so obično izgleda. Možete videti da ima nešto tečnosti’.

@fenrahalesari

Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I’ve not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips

♬ original sound – Fenrah

Ako je so zgruvana i vlažna, Fenra kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite. Dodala je: ‘Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže’. Nakon nedelju dana, proverite mačji pesak i ako je stvarno zgrudvan od vlage, potrebno ga je promeniti. Fenra je dodala: ‘Samo nastavi da proveravate i menjate ga redovno i trebalo bi da budete dobro’

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar