U trendu

Super trikovi s aluminijumskom folijom: Za pranje veša, sudova, čišćenje

Aluminijumska folija je odličan izum koji ljudi ne koriste dovoljno.

Aluminijumska folija se koristi za umotavanje hrane, održavanje toplote, zadržavanje toplote zidova i generalno je odlično rešenje u ‘milion’ situacija u domaćinstvu, ali da li ste znali za šta još može da se koristi?

Trikovi sa aluminijumskom folijom koji će uvek dobro doći:

– Uvaljajte listove folije u kuglice i stavite dve do tri u bubanj pre pranja veša. Oni će uzrokovati da se odeća više okreće, što će je učiniti mekšom. Isti trik možete koristiti i u sušilici za veš, a folija je odličan saveznik odeće jer je oslobađa statičkog elektriciteta.

– Zgužvajte kuglicu aluminijumske folije i njome možete ribati lonce i posuđe umesto žice. Aluminijumska folija čisti srebrni pribor po sledećem receptu: Stavite foliju na dno posude, sipajte vodu i dodajte malu kašiku soli, a unutra stavite srebrne predmete. Pustite da odstoji deset minuta i obrišite suvom krpom.

– Za efikasnije peglanje stavite foliju između navlake i daske za peglanje – folija će reflektovati toplotu i peglanje će biti kraće, a uštedećete i energiju.

– Da biste naoštrili makaze, list folije treba nekoliko puta presaviti da bude ravan i jednostavno makazama iseći foliju, piše 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.