U trendu

Sušite odeću na radijatorima, nije dobra ideja i odmah prestanite

Mnogi svoj oprani veš suše na radijatorima u zimskom periodu, ali novo istraživanje je pokazalo da to i nije najbolja ideja i to zbog dva razloga.

Sušenje odeće na radijatorima moglo bi povećati troškove vašeg računa za grejanje. Vešanje odeće preko radijatora sprečiće ga da greje vašu kuću, što znači da će radijator morati raditi više nego što treba, što će na kraju povećati troškove.

Još jedan razlog zašto ne bismo trebali sušiti odeću na radijatorima je stvaranje kondenza, a on će dovesti do buđi koja može stvoriti različite vrste oštećenja, a da ne spominjemo alergene koje buđa može da proizvede.

Ipak  postoje i rešenja koja bi vam mogla pomoći da lakše osušite veš bez da trošite novac na skupe mašine sušilice za veš. Najbolje rešenje je svakako da odeću operete rano ujutro kako bi imali ceo dan da se suši na sunčevoj svetlosti.

Mnogi čine grešku vešajući svoju odeću da se suši iznad klima uređaja i ne miču ga dok se ne osuši. Međutim, kako se odjeća suši, trebali biste je okrenuti svakih nekoliko sati kako bi se ravnomerno osušila, prenosi klix.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar