U trendu

Svaka kuća treba da ima ove 3 biljke: Veruje se da privlače novac, blagostanje i donose porodici sreću

Iako dizajneri interijera tvrde da su lični pečat i ideja ključni za uređenje prostora u kome naša porodica i mi boravimo, Feng šui daje neke smernice i pravila za uređenje kuće.

Naime, prema tumačenju Feng šuija, sa ove tri biljke privući ćete ljubav, novac i sreću u svoj dom.

Bambus

Bambus je idealna biljka po mnogim kriterijumima. Pre svega, lak je za održavanje, a Feng šui majstori veruju da privlači pozitivnu energiju.

Uvijena verzija bambusovog stabla privlači uspeh, a za srećnu ljubav i stabilan brak potrebno je da imate dva bambusa i da ih stavite u jednu vazu.

Za više uspeha i novca u kući čuvajte i gajite neparan broj bambusa, idealno bi bilo 3 ili 9 bambusa. Najbolja pozicija za njihovo čuvanje i uzgajanje je levi deo kuće, najviše udaljen od ulaznih vrata.

Orhideja

Ovo je čaroban cvet, koji se u Feng šuiju koristi se za pronalazak nove ljubavi.

Ukoliko ste usamljeni iskoristite magiju orhideje i čuvajte jednu u spavaćoj sobi, idealno bi bilo da je držite na noćnom ormariću pored kreveta.

Zlatni bršljan

Ova dekorativna biljka se savršeno uklapa u svaki dom, a upravo zlatni bršljan je savršen za odbijanje negativne energije.

Mrtav ugao u kući ili prazne police idealan su kutak za zlatni bršljan koji odbacuje sve negativnu energiju iz doma, a privlači svetlost, ističu feng šui majstori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar