U trendu

Svaka rerna ima jednu skrivenu funkciju: Mnogi ne znaju čemu služi, a zapravo je veoma korisna

Ovo ne piše u uputstvu

Niste ni svesni šta je vaša rerna u stanju da uradi. Ovo možda niste primetili u priručniku kada ste kupili šporet, ali od sada će vam kuvana hrana imati potpuno drugačiji ukus.

Reč je o kuvanju na dnu rerne. Pojedini profesionalni kuvari ovaj metod koriste za spremanje celog pileta ili ćurke, pice i hleba. Donja površina rerne obezbeđuje toplotu i grejanje koje je u bliskom kontaktu sa onim što kuvate. To hrani daje specifičan ukus.

Da biste to postigli, „Food52“ savetuje uklanjanje ramova i postavljanje papira za pečenje. Za najbolje rezultate rernu podgrejte na 220-250 stepeni Celzijusa, piše Telegraf.

Prvo i najvažnije, ova tehnika možda neće funkcionisati kod svih tipova rerni, što zavisi od materijala od kojeg je sagrađena. Proverite da li je metalno dno dovoljno čvrsto da izdrži težinu vaše hrane. Pored toga, neko posuđe ne podnosi dobro visoke temperature. Imajte na umu da tamno metalno posuđe brže apsorbuje toplotu, dok lagani metali smanjuju proces sagorevanja.

Isto tako, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori. Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnicama. Najbolje je da direktno proverite sa proizvođačem ako nije jasno navedeno u uputstvu.

Da li ste ikada pokušali da spremate hranu na dnu rerne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.