U trendu

Svaki majstor krije ovaj trik od vas: Napravite najjače sredstvo za čišćenje odvoda, i to za jedva 100 dinara

Odvodi se veoma često i lako mogu zapušiti, posebno u kadama i tuš kabinama koje koriste ljudi sa dugom kosom, ili u kojima kupate svoje kućne ljubimce. Zapušen odvod može biti prava noćna mora i veoma težak za čišćenje, dok su sredstva koja možete za to upotrebiti često skupa i štetna za vaše cevi.

Česta upotreba ovih sredstava može dovesti do korozije i pucanja neke cevi za vodu, a onda, kao što i sami znate, dolazi do pravog pakla.

Popravke ovog tipa su skupe, dugotrajne i neuredne, pa vam zato mi predstavljamo jednostavan način kako možete napraviti svoje sredstvo za čišćenje odvoda kojim neće oštetiti cevi, ali ćete svakako rešiti problem koji imate.

Potrebno je:

  • 100 ml sirćeta (poželjno destilovanog umesto organskog)
  • 50 g sode bikarbone
  • Vruća voda

Priprema:

Prvo uzmite kuhinjsku vagu i izmerite sastojke u odvojenim posudama, pre mešanja. Ako nemate vagu, nema problema – samo pokušajte da zadržite odnos sode bikarbone i sirćeta 1:2! Sada sipajte sastojke, malo promešajte i sipajte u odvod.

Mešavina će početi da se peni zbog reakcije između alkalne sode bikarbone i kiselog sirćeta – to je ono što pomaže da se otarasite svih vrsta prljavštine na teško dostupnim mestima, kao što je odvod za tuš. Kada ga sipate, ostavite da odstoji oko 2 sata, a zatim isperite toplom vodom. Ovi jeftini i prirodni sastojci koji se lako pronalaze su najbolji alati za čišćenje koje imate. Oni su potpuno bezopasni, za razliku od jakih hemikalija u komercijalnim proizvodima za čišćenje i ovu metodu možete koristiti koliko god često želite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar