U trendu

Svaki usisivač ima ovaj deo čiju namenu mnogi ne znaju, a skratiće vam vreme usisavanja

Da li vam se dešavalo da ne možete dovoljno dobro da očistite tepihe jer se stalno pomeraju kad papučicom usisivača prelazite preko njih? Sada će tome doći kraj.

Lep i čist dom je cilj svakog od nas, a u tome nam, između ostalog, pomaže usisivač koji je odličan u sakupljanju prašine i prljavštine i praktično odrađuje pola posla u kući. Na tržištu su se pojavili razni aparati tog tipa, koji su u međuvremenu usavršeni tako da praktično mogu i samostalno da odrade posao čišćenja, dok domaćica ne ulaže nikakav napor.

Međutim, mnogi od nas imaju i dalje klasičan usisivač koji radi po starom principu, ali čije fukcionisanje, verovali ili ne, mnogi ne mogu u potpunosti da odgonetnu.

Naime, verovatno vam se dešavalo da dok čistite svoj dom mučite muku sa usisavanjem tepiha koji se pomeraju tokom kretanja papučice preko njih. Sve ste probali – da ih dobro podglavite, zadržavate nogom ili laganije prelazite preko dlačica, ali oni se i dalje „kreću“, a uz to i ne uspete da da dobro uklonite nečistoću. Koliko god pokušavali da pronađete tehniku kako da posao odradite do kraja, to vas može blokirati i dovesti do granice strpljenja, pa na kraju možda i odustajete od čišćenja.

Ipak, za sve postoji rešenje. Verovali ili ne, dugme koje se nalazi na sredini creva, najčešće je od plastike i povlači se napred-nazad, i  te kako ima funkciju, osim da vas nervira kada se otvori i vazduh počne da struji kroz njega. Ono, naime, zaustavlja vašu „borbu“ s tepihom jer je u pitanju regulator jačine usisivača koji podešava snagu usisavanje i omogućava da posao odradite lakše.

Snimak kojim se objašnjava na koji način se maleni prekidač koristi osvanuo je na TikToku, gde su mnogi doživeli oduševljenje.

– Šta? –

– Jao! Hvala ti sestro slatka! –

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)