U trendu

Svako ima deo doma u kojem je stalno haos, to otkriva vašu slabu tačku u životu

Čak i najuredniji ljudi imaju slabe tačke kad je reč o urednosti. Sve im može biti u savršenom redu, ali nešto će ipak ostaviti u totalnom haosu, npr. ormar – kao da je bomba eksplodirala u njemu. Šta to otkriva?

Lokacija nereda otkriva kakve mentalne blokade neko ima u glavi, odnosno u kojem delu njegovog života nema balansa. Koja je vaša slaba tačka?

Ormar: Muči vas nostalgija

Neuredan ormar pokazuje da i dalje fantazirate o vremenima kada ste bili mlađi, mršaviji, srećniji… Možda vas stare haljine koje čuvate, iako ih ne nosite, podsećaju na vreme kada ste se osećali kao da možete sve i sve je moguće. Ne želite ih se rešiti jer ne želite izgubiti taj osećaj koji vas asocira na neke bolje dane.

Farmerice koje više ne možete da zakopčate možda vas podsećaju na dane zabave i izlazaka, pa ih čuvate iako znate da to nema smisla. Da biste živeli punim plućima u sadašnjosti, morate pustiti prošlost da ostane u prošlosti i usmeriti misli na budućnost i kako iskoristiti svaki dan najbolje moguće.

Šta da učinite: Potrudite se i pregledajte stvari u ormaru. Sve što niste nosili više od šest meseci pregledajte i zapitajte se zašto to čuvate. Potom ono što znate da više nećete nositi jednostavno nekome darujte. Osećaćete se dobro.

Sto: Slaba tačka vam je odugovlačenje

Hrpe papira i računa na stolu, kao i drugih stvari, mogu biti izgovor za izbegavanje toga da se pokrenete i krenete dalje. Svaki put kada zanemarite te neuredne gomile, vi zapravo izbegavate da se suočite s problemima ili odugovlačite s pokretanjem novog projekta. Ali odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbeći, zato se bolje suočite s njima odmah i rešite ih.

Šta da učinite: Razvrstajte poštu čim je dobijete, ono što je za smeće odmah tamo i bacite. Papire koji vam ne trebaju ne držite nagomilane na stolu – osetićete olakšanje.

Garaža: Vaša slaba tačka je sklonost izbegavanju

Odlaganje nedovršenih projekata u garaži samo pokazuje da vam nedostaje mentalne energije za suočavanje s teškim zadacima pa ih radije izbegavate. Čini vam se da ako nešto maknete i to ne vidite, da niti ne postoji. S vremenom gomila u garaži samo raste, i kad tad ćete se s njom morati suočiti. Nered samo iscrpljuje energiju iz čoveka, kao i pomisao na stvari koje treba obaviti, a još stoje sa strane.

Šta da učinite: Uzmite tajmer i namestite ga na 25 minuta, pa krenite da sređujete nered u garaži. Kada to vreme prođe, uzmite pauzu od pet minuta. Nakon četiri kruga nagradite se dužom pauzom. Bacite šta je za bacanje, a ono što treba složite tako da se u tome možete snalaziti.

Tavan (ili podrum): Imate problema sa osećajem krivice

Čuvate svakakve sitnice na tavanu (ili u podrumu), porodične neželjene poklone i stvari od predaka, čestitke itd., a zapravo želite da ih se rešite. Međutim, sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osećaj kao da izdajete voljenu osobu i osećate krivicu, a to s vremenom samo postaje težak i neugodan emocionalni teret.

Zapamtite, oni koje ste voleli, a možda više nisu s vama, ne bi voleli da se osećate loše zbog stvari koje vas ionako ne usrećuju već skupljaju prašinu na tavanu.

Šta da učinite: Ako imate neke stvari na tavanu koje vas razvesele kada ih vidite, svakako ih sačuvajte. Međutim, rešite se svega ostaloga što stoji tamo bez veze. Bolja ideja je možda da ih poklonite nekome kome će neka stvar predstavljati veselje, prenosi „Daily Mail“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.