U trendu

Svako veče pre spavanja sipajte malo praška za pecivo u odvod: Rezultat će vas oduševiti

Ako je začepljenje ponavljajući problem vaših cijevi, postoji način kako biste to mogli da sprečite i učiniti da vaši lavaboi i sudopere funkcionišu odlično. Dovoljno je samo da povremeno preko noći u odvode ulijete smesu sastojaka koje skoro svako ima u svom domu, a recept je sledeći: pomešajte pola šoljice praška za pecivo i soli, pola litra sirćeta i tri litra ključale vode.

Ovo će delovati na svim odvodima, u sudoperima, tuševima i kadama. A uz to je smesa ekološki mnogo bolja od kupovnih sredstava koja sadrže jake hemikalije.

Prvo što treba da uradite je da sipate so i prašak za pecivo direktno u odvod. Dodajte sirće i pustite da se smesa peni otprilike jedan minut. Isperite penu s najmanje tri litra ključale vode. So će pomoći u razgradnji masti i nakupljenih ostataka hrane, tako da sirće pomešano s vrućom vodom lakše prolaze kroz cevi i dodatno ih čisti.

Postupak obavite neposredno pre odlaska na spavanje kako bi rastvor delovalo što duže tj. tokom cele noći. Važno je imati na umu da ne smete tokom noćnih ustajanja koristiti slavine iznad odvoda jer ćete tako poništiti delovanje smese koja će se isprati vodom.

Kako biste sprečili da do odvoda dođe možete slediti i neka preventivna uputstva. Sudove pre pranja dobro očistite od ostataka hrane i mrvica jer upravo hrana se najčešće nakuplja u odvodima. Koristite mrežicu na odvodu sa što manjim rupicama kako bi sprečili da završe u odvodu. Ne prosipajte ulje u sudoperu već ga pustite da se ohladi i bacite ako možete u neku flašu pa u smeće. Zrna kafe vrlo su tvrda i premda kafa spada u prehrambene namirnice njeno zrno po tvrdoći nalik je drvetu pa stoga možemo zaključiti da ostatke kafe nije pametno prati u sudoperi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar