Svako veče pre spavanja stavlja alu-foliju ispod kreveta: Kad čujete zašto – učinićete isto

Saznajte zašto je dobro staviti aluminijumsku foliju ispod kreveta

Često se budite usred noći, a ujutro ste toliko umorni kao da niste ni spavali? Jedan od razloga može da bude to što spavate na mestu s lošim zračenjem podzemnih voda.

U tom slučaju, prva pomoć je razmeštanje nameštaja pri čemu su ključna mesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni sto, sofa, fotelja… „Najopasnije“ mesto ipak je krevet u kom spavamo, jer u njemu provodimo najviše vremena.

Ali ako imate malu sobu, ponekad ga nije moguće pomeriti. Šta da uradite u tom slučaju? Kako bi se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što baš svi imaju u kuhinji – aluminijsku foliju.

Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta na način da je sjajna strana okrenuta prema dole. To bi trebalo poput ogledala da odbije i umanji štetno zračenje.

U stara vremena u te svrhe su se koristile pšenična slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jak otpor zračenju podzemnih voda. Ako spavate na zračenom mestu i stavite prostirku od slame ispod kreveta, trebalo bi već nakon nekoliko noći da osetite poboljšanje, piše Danas.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.