Sve se blista kao u muzeju: Sledeći put kada čistite, uradite ovo i nedeljama nećete videti ni zrnce prašine

Ovaj trik za uklanjanje prašine vredi isprobati

Prašina je možda jedna od najneugodnijih pojava u domu. Naime, kada udišete vazduh u kome je zastupljenost prašine velika, možete da povećate rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, srčanog udara i bolesti pluća. Vazduh stana ili kuće može biti čak dva do pet puta zagađeniji od spoljašnjeg vazduha.

Na sreću, postoje neke jednostavne stvari koje možete učiniti da vaš dom bude manje prašnjav.

Podrazumeva pravljenje specijalnog spreja koji se može koristiti po celom domu, a da biste ga napravili, potrebne su vam samo stvari koje verovatno već imate kod kuće – ulje, deterdžent za sudove, sirće, voda i eterično ulje limuna.

Počnite tako što ćete sipati pola kašike maslinovog ulja u činiju ili bokal – to će sprečiti nakupljanje prašine na površinama. Zatim dodajte kašiku sirćeta i pola šolje vode – sirće će pomoći da se ubiju grinje. Zatim dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova i deset kapi eteričnog ulja limuna.

Međutim, budite oprezni sa esencijalnim uljem jer previše može biti štetno za kućne ljubimce. Nakon što ste napravili smesu, sipajte je u bocu sa raspršivačem i promućkajte, prenosi Večernji list.

Jednostavno ga koristite jednom nedeljno, prskanjem krpom od mikrovlakana i brisanjem prašnjavih površina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.