Sve vreme pogrešno koristimo mop: Ovaj trik štedi vreme, a posle njega parket blista kao nov (video)

Prilikom brisanja poda, većina ljudi isušuje krpu i natapa je u istoj, već blago prljavoj vodi, ali kako bismo to uradili drugačije?

Svaki put biste morali da zamenite čistu vodu. Ne nužno. Dovoljno je staviti u kantu … drugu kantu napunjenu ključalom vodom i sredstvom za čišćenje. Prljava voda isceđena iz mopa teče u prvu kantu, a mi umačemo brisko u čistu vodu. Na ovaj način ne širimo zagađivače koje smo upravo uklonili.

@mumscleaninglockdownlife

Mopping hack #cleantok #cleaningtiktok #hack #cleaninghack #mopping #fyp#foryou

♬ Cute – Bensound

Ideja sa dve kante je nesumnjivo zanimljiva, ali nije se svima na internetu dopala. Neki su istakli da pod ne treba prati toplom vodom. Brže isparava i ostavlja neugledne pruge na površini. Korisnici interneta bili su skeptični po pitanju mešanja deterdženata sa ključalom vodom. Bilo je i zabrinutosti da bi topla voda negativno uticala na materijal krpe.

Pre pranja podova neophodno je usisati ih. Ovo je posebno važno za drvene površine. Preostala prašina i prljavština mogu ogrebati pod tokom ribanja. Takođe je veoma važno pravilno iscediti krpu. Višak vode je posebno štetan za ploče i drvene podove, jer može dovesti do deformacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.