U trendu

Sve vreme ste pogrešno prali jastuke: Samo ovo je pravi način da ubijete sve klice sa tkanine

Guru za čišćenje Sara Dempsei iz My Job Quote rekla je da je najvažnija stvar kada perete jastuk da proverite da li je sve skinuto sa njega, što možete da uradite jednostavnim protresanjem – ili, ako želite dublje čišćenje, korišćenjem usisivača.

„Ako treba da očistite jastuk, najbolje što  je da počnete otresanjem svih ostataka i prašine. Ako nije dovoljno da uklonite svu prašinu, trebalo bi da koristite preko jastuka kako biste sve skinuli s njega“, objasnila je.

Alternativno, možete i samo staviti jastuk na štrik za sušenje i pustiti da vetar očisti prašinu i ostatke. Nakon toga, možete preći na čišćenje za koje Sara kaže da treba da bude vlažna krpu i blagi deterdžent, što će ubiti sve klice s tkanine.

,,Kada se jastuk očisti od prašine, možete preći na njegovo pranje vlažnom krpom s malo blagog deterdženta. Ako su prisutne tvrdokorne mrlje, možda ćete morati da ribate, ali ne prejako jer možete oštetiti jastuk. Kad ste ga oprali, jastuk bi trebalo ostaviti negde na otvorenom, da se osuši na vazduhu”, objasnila je.

Sara koja takođe napominje i da je važno biti strpljiv i pričekati dok se jastuk potpuno ne osuši pre nego što ga ponovo prekrijete i stavite na krevet jer ne želite da se vlaga zadržava u jastuku što bi moglo da izazove razvoj novih bakterija.

Nakon što je opran i osušen, treba sprečiti da se jastuk ponovo zaprlja, a da to biste mogli da učinite pomoću štitnika za jastuk koji se stavlja pre jastučnice pa su dva sloja tkanine između lica i jastuka. Ako mrlje ipak prodru kroz te slojeve do jastuka, treba ih što je pre moguće tretirati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar