U trendu

Svi bacate koru od pomorandže, a ne znate koliko je korisna za vaše biljke i domaćinstvo

Za prihranu ne morate da kupujete veštačka đubriva, već možete napraviti prirodno sredstvo u svom domu.

Jedna od najjednostavnijih verzija domaćeg đubriva je kora citrusa koja sadrži brojne makro i mikroelemente koji su neophodni za rast i cvetanje sobnog cveća. Korica sadrži puno kalcijuma, magnezijuma, azota i drugih korisnih jedinjenja. Za pripremu takvog đubriva potrebno je nožem iseckati svežu sočnu koru pomorandže ili mandarine.

Koricu potopite u toplu vodu i ostavite da odstoji nekoliko dana. Ako je moguće, važno je koristiti destilovanu vodu ili kišnicu. Pre korišćenja prihrane, procedite vodu, pomorandže odbacite, a dobijenom tečnošću zalijte biljke. Preporučujemo da se takva prihrana vrši svake 2 nedelje, što će vam omogućiti da postignete aktivan rast i cvetanje sobnih biljaka.

Takođe možete pripremiti đubrivo od kore pomorandže tako što ćete je prvo osušiti. Osušenu koru pomorandže treba samleti u blenderu i čuvati u zatvorenoj tegli. Dve kašike dobijenog praha sipajte u dva litra vode, promućkajte i zalijte biljke jednom u dve nedelje. Pomoranžina kora u prahu je odličan prirodni insekticid koji može zaštiti vaše biljke od neželjenih posetioca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar