U trendu

Svi će želeti da iskopiraju vaš stil: 5 trikova za uređenje dnevne sobe

Evo na šta treba da obratite pažnju

Naš dom je utočište koje smo stvorili samo za sebe i svoju porodicu. To je mesto gde se smejete od srca kada zabavljate prijatelje, igrate igrice sa svojom decom i gledate kao rastu i opuštate se posle dugog i napornog dana.

Kada opremate svoju kuću i pretvarate prazne prostore u dom, ne treba samo da vodite računa o estetici, već i o njenoj praktičnosti.

Zbog toga će vam od koristi biti lista saveta i trikova koji će vam pomoći da se uhvatite u koštac sa ovim izazovnim zadatkom.

1. Pronađite najbolju vrstu materijala prema vašim potrebama
Šta treba uzeti u obzir: Velikim porodicama će svakako biti potreban izdržljiv nameštaj otporan na mrlje. Ne želite da se stalno brinete zbog tga št vaša deca piju sok od grožđa na sofi dok gledaju televiziju.

Šta vam je potrebno: Koža, moher, teksas i vuna daju elegantan izgled vašim komadima. Mogu se usisati ili prebrisati. Pored toga, možete nabaviti sofu napravljenu od ovih materijala kako biste maksimizirali mogućnosti sedfenja. Ali ako želite da se odlučite za elegantniji stil, onda su komadi napravljeni od delikatnih tkanina, kao što su lan, somot ili svila, najbolja opcija.

2. Pametno izaberite gde ćete postaviti nameštaj
Ako želite da svoju sofu postavite blizu velikog prozora, boja tkanine će ne kraju izbledeti usled direktnog izlganja sunčevoj svetlosti. U ovom slučaju, ili ćete morati da pronađete prikladnije mesto, ili da izaberete boju ili tkaniu koja neće tako primetno izbledeti.

Tkanine u boji kao što su siva ili krem imaju tendenciju da sporije izblede, dok će tamnije nijanse mestimično izbledeti. Takođe, izaberite prirodne tkanine poput pamuka i vune, jer će manje izbledeti.

3. Proverite da li je nameštaj napravljen od najtrajnijih materijala
Ako imate malu decu, verovatno već znate da je cela vaša kuća njihovo igralište. Kauč se može koristiti kao trambolina, a jastuci će biti idelano oružje u borbama jastukom. Pokušajte da pronađete čvrst i izdržljiv nameštaj napravljen od čvrstih materijala.

Kada birate pravu sofu, na primer, uverite se da je zašrafljena, a ne samo zalepljena. ako provodite duge sate zajedno za trpezarijskim stolom, razmislite o punom drvetu, kao što je hrast.

4. Uzmite u obzir šta najbolje funkcioniše za male prostore
Za one koji žive u malim stanovima ili kućama, izbog pravog nameštaja može biti težak poduhvat. Uverite se da ćete odabrati elemente koji nisu preopterećeni detaljima.

Sofe sa vidljivim nogama ili komoda koja je izdignuta od poda izgledaju bolje u malim prostorima. Jednostavne za izradu i instalaciju, zidne police su korisne za skladištenje, kao i za drženje ukrasa ili dragocenih uspomena.

5. Razmotrite bezbednost i zdravlje vaše porodice
Iako ovo nije ono o čemu odmah razmišljamo kada sređujemo svoj dom, prava visina ili materijal mogu igrati važnu ulogu u našem opštem blagostanju.

Starijim građanima ili osbama sa fizičkim poteškoćama možda će biti potrebne opcije za sedenje na nešto višoj visini i sa sigurnim naslonom.Takođe, izaberite nameštaj sa mekim uglovima i ivicama kako biste sprečili bilo kakve povrede.

Teške zavese, tepisi i neke tkanine za posteljinu mogu izazvati alergije. Nabavite lagane pamučne zavese ili roletne, kao i vunene pokrivače kada tražite opcije za posteljinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar