U trendu

Svi ga imamo, ali ovaj mali aparat je “vampir za struju”

Kada razmišljamo o potrpšnji struje, neki mali, kućanski aparati nam prosto ne padaju na pamet. Ali, baš među tim malim aparatima je i pegla, koja je jedan od najvećih potrošača energije. Aparat koji mnogi pripadnici mlađe generacije više ne koriste, ali je i dalje neizostavan u nekim domaćinstvima.

Pegle su među najvećim potrošačima energije, jer je snaga njihovih grejača obično veća od 1000 W. Da bi se potrošnja pegle svela na minimum, postoji nekoliko saveta kako da budete ekonomičniji.

Prvo pravilo je da sortirate svoj veš po materijalima. Nežniju odeću treba peglati na nižoj temperaturi. Prvo ispeglajte sve takve komade, zatim povećajte temperaturu i pozabavite se ostatkom odeće.

Drugo pravilo se tiče samog izbora pegle. Kada dođe vreme da je promenite, razmislite o pegli na paru. Tako peglamo brže i bolje, zbog čega štedimo i vreme i energiju.

I još jedan koristan savet: peglu možete da isključite nekoliko minuta pre kraja peglanja, jer će zadržana toplota ispeglati nekoliko preostalih komada odeće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.