U trendu

Svi ih čuvamo u kući, a ne bi trebali: “Smrt” su za neudate žene, a sirotinju privlače kao magnet

Postoje brojna verovanja i običaji kada je reč o „pravilnom“ uređenju doma, rasporedu stvari u domaćinstvu a sve kako bi se sprečio protok loše energije, izbegla nesreća i privuklo samo ono pozitivno u dom.

Neka od tih pravila, uvijena u „narodno verovanje“, zapravo su bila smao praktičan način da se život učini lakšim i bezbednijim. Jedno od njih se vezuje za stakleno posuđe koje nikako ne treba držati u kući – lako bi moglo da se slomi i napravi štetu i velike probleme domaćici.

Isto tako, verovalo se da u kući nikako ne treba držati prazne tegle jer se povezuju sa „razarajućom energijom praznine“ i prizivaju usamljenički život i sirotinju.

Takođe, nikako se ne preporučuje ni stavljanje praznih posuda na sto jer simbolišu besmisao, prazninu. Prvo ih treba napuniti nečim, a zatim staviti na sto.

Verovalo se i da osobe koje skupljaju prazne flaše vremenom postaju slabe, neodlučne i nesigurne. Postoji i verovanje po kojem prazne tegle u kuću privlače nesreću, svađe među rodbinom, raskide ljubavnih veza i brakova, a umesto prijatelja, na pragu će se pojaviti neprijatelji. Takođe, postoji i verovanje o pranju tegli. Vlažna tegla mora biti postavljena naopako dok se ne osuši.

Ako je posuda napukla – očekujte nevolje, zdravstvene tegobe… Posebno pažljivo prema posuđu treba da se ponašaju oni najranjiviji – bolesni, trudnice, deca..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar