U trendu

Svi ih imamo, ali i bacamo, a mogu da spreče pravu „noćnu moru“!

Dovoljno je samo da provirite u staru kutiju od cipela i sigurno ćete pronaći neku. Nebrojeno puta ste videli ove kesice. Obično se dobijaju u kutiji sa obućom koju ste kupili i retko ko uopšte obrati pažnju na njih. Ako volite obuću da čuvate u kutijama, onda kesice najverovatnije tamo i ostanu, ukoliko ih niste bacili odmah po otvaranju. Ipak, da li ste ih ikada isprobali, znate li čemu su namenjene i kakvu korist imaju?

U ovim kesicama se nalaze kuglice silikonskog gela koji se koristi u slučaju upijanja vlage i održavanja predmeta suvim. Takođe, stavljaju se u kola kako bi sprečile zamagljivanje prozora. U slučaju da vam je telefon pao u vodu, silikonski gel je tu. Održava hranu svežom, a stare fotografije čuva od vlage. Evo kako najbolje da ih iskoristite:

Kuhinja

Ukoliko želite da sprečite prodor vlage u vitamine, stavite silika-gel u posudu i dobro je zatvorite. Možete da ga stavite i u kesu sa hranom za vašeg ljubimca, jer će na taj način ostati suva.

Orman

Ove kuglice možete da stavite u korpu u kojoj skupljate prljav veš ili da ih postavite u garderober, gde je složen čist veš. Garderoba će upiti vlagu, a ovaj gel može da pomogne i kod upijanja vlage iz cipela i čizama.

Kuća

Silika-gel možete da postavite između prozora, kako se ne bi sakupljala vlaga. Ovo je idealna opcija ukoliko vam je mobilni telefon pao u vodu. Sačuvajte ove kesice i probajte da stvar sredite njima, a ne pirinčem. Stavite nekoliko kesica u jednu kesu, mobilni telefon takođe, a potom zatvorite i sačekajte da se vlaga izvuče. Osim toga, ako imate važne dokumente ili fotografije, ove kuglice možete da stavite u neku kutiju zajedno sa njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.